Снимка: Ройтерс
fallback

Пари Сен Жермен е отправил оферта от 40 млн. евро за звездата на Милан Златан Ибрахимович, пише "Гадзета дело спорт". Това е първата официална оферта за шведа, който отдавна призна, че може да напусне клуба, ако не бъдат направени амбициозни трансфери.

ПСЖ е предложил 34 млн. евро плюс още 6 млн. като бонус. Освен това за нападателя е готов договор за 3 години с 9 млн. евро годишна заплата след данъците. Цифри, които нито един топиграч в Европа не би подминал с лека ръка.

За предложението на ПСЖ твърдят още "Франс Прес" и "Льо Паризиен". От Милан обаче решиха да отрекат за подобно нещо. Росонерите не са склонни да се разделят със Златан, но той вече е започнал преговори с ПСЖ.

"За Ибра не съм получавал писмена оферта. Говорих с Леонардо и всички тези слухове са измислица", заяви вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани.

В събота Галиани ще бъде в Париж. Официалната версия е, че ще гледа финала на "Ролан Гарос", но в действителност най-вероятно ще се срещне с шефовете на ПСЖ. А в Париж той има много познати. От спортния директор на клуба Леонардо, до треньора Карло Анчелоти.

Ибрахимонич направи най-силния си сезон в кариерата в Италия. Той стана голмайстор на Серия А с 28 гола и е първият печелил приза с два различни отбора (направи го и с Интер). За първи път обаче от 9 години той не стана шампион в страната, в която играе.

Ако Милан приеме оферта от 40 млн. за Ибра неговата цена в кариерата ще достигне 176 млн. евро. Той премина от Аякс в Ювентус за 16 млн през 2004, през 2006 бе трансфериран в Интер за 26 млн., после последва сделка с Барселона за 70 млн. през 2009, а година по-късно пристигна в Милан за 24 млн.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback