Цвети Пиронкова отпадна във втория кръг на Ролан Гарос. Снимка: БТА

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи с участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция в Париж – Ролан Гарос.

В среща от втория кръг на надпреварата младата пловдивчанка отстъпи с 1:2 сета пред поставената под номер 14 в основната схема Франческа Скиавоне, в отделните части 6:2, 3:6, 1:6.

Цвети започна срещата многообещаващо и със самочувствие, което й позволи набързо да поведе с ранен пробив за 2:0. Последва сравнително оспорван гейм, в който Скиавоне върна брейка и намали изоставането си, но след това инициативата отново премина изцяло на страната на българката.

С изключително разнообразна и стабилна игра от основната линия Пиронкова буквално изпрати в “нокдаун” шампионката от 2010 година, като успехът на българката в този първи сет можеше да е и още по-убедителен, ако си бе спечелила сервис гейма при 5:1.

Въпреки че се пропука в ситуацията, в която сервираше за сета, още в следващия гейм Цвети спечели за четвърти пореден път подаването на италианката и така затвори първата част след само 35 минути игра.

Във втория сет бившата топ 10 състезателка заигра изключително и само на форхенда на пловдивчанката и позитивите за нея от този прийом не закъсняха. Цвети започна да бърка значително по-често, увереността й се изпари и въпреки че на моменти избухваше с някоя впечатляваща атака, предимството вече бе на страната на италианката.

С много по-стабилна и постоянна игра Скиавоне измъкна втория сет с 6:3, а във третия почти нямаше интрига и за съжаление и този опит на нашата състезателка да прескочи втория кръг на турнира се оказа неуспешен.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase