Барселона спечели първа за сезона купа в последния си опит. Снимка: Reuters
fallback

Барселона спечели купата на Испания, след победа с 3:0 над Атлетик Билбао на финала, който се игра на стадион "Висенте Калдерон" в Мадрид.

Каталунците изиграха перфектно първо полувреме и благодарение на двата гола на Педро, както и на точния завършващ удар на Меси, се оттеглиха на почивка с три чисти гола аванс.

Това бе 73-ия гол на Лионел Меси за сезона във всички турнири, което е абсолютен рекорд за футбола.

През второто полувреме момчетата на Пеп Гуардиола намалиха оборотите и в крайна сметка изпратиха своя наставник с неговият 14-ти трофей начело на тима за 4 години.

"Блаугранас" владееха топката в 60% от игровото време и записаха 10 точни изстрела от 13 опита, докато възпитаниците на Марсело Биелса отправиха едва 5 изстрела, три от които бяха в очертанията на вратата, пазена от Пинто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

pechalbata . c0m

преди 12 години

PECHALBATA . C0M - ПРОГНОЗИ ФУТБОЛ

28

с.до аз

преди 12 години

Виждам,че добре сте си прекарали!:)Така като гледам всички май са комплексари за теб!Интересна концепция имаш за живота!Ти щеше и да ме поздравяваш май за Челси,ама нещо пропусна!Нищо де!Догодина!Честито на феновете на Барса!Купата им спасява сезона все пак,а и е чудесно сбогуване с Гуардиола!

27

az

преди 12 години

незнам, балчо, aз не те бях обидил нито веднъж, а ти изсипа една кофа отрова в-у мен и другите с различно мнение от твоето. жалък начин да се аргументираш. и предвид казаното считам, че си абсолютен комплексар. бъди жив и ьдрав и се научи да не бъдеш ***!

fallback