Кака може да заиграе в ПСЖ. Снимка: Ройтерс

Макар да е почти невъзможно да стане шампион на Франция, ПСЖ подготвя сериозни трансфери за лятото. Отборът на Карло Анчелоти е на 3 точки от лидера Монпелие, кръг преди края, но вече мисли за селекцията.

Според вестник "Екип" парижани вече са уредили привличането на Кака от Реал Мадрид. Според източник от клуба сделката с испанците вече е уговорена.

Бразилецът пристигна в Реал Мадрид за 65 млн. евро от Милан през 2009. Заплатата му е 10 млн. евро. Според "Екип" ПСЖ ще плати за него между 20 и 30 млн. евро.

Въпреки многото изказвания на Кака, че иска да остане, той няма да получава възможности за изява. Освен това в ПСЖ треньор е Карло Анчелоти, който извади най-доброто от бразилеца в Милан.

С идването на Кака обаче ПСЖ няма да спре с трансферите. Французите искат още Езекиел Лавеци и Себастиян Джовинко.

Лавеци е желан и от Интер, но ПСЖ може да предложи много повече от нерадзурите. Звездата на Наполи е за продан, а ПСЖ е готов да брои 25 млн. евро, което не е далеч от клаузата за разтрогване на договора му с Наполи (31 млн.). Неаполитанците ще получат и още 6 млн. евро бонуси, в зависимост от представянето на аржентинеца.

Себастиян Джовинко също е в полезрението на ПСЖ. В списъка за трансфери са още Дани Алвеш от Барселона и Гонсало Игуаин. Собственикът на парижани Катар Инвестмънт Ауторити е готов да осигури над 100 млн. за трансфери.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase