Снимка: Reuters
fallback

Манчестър Сити спечели първата си титла от 44 години насам след невероятна драма.

"Гражданите" победиха с много мъка у дома Куинс Парк Рейнджърс с 3:2 и по този начин отборът стана новият шампион на Англия. Драмата бе пълна и до 91-ата минута Сити падаше с 1:2 в резултата, но в рамките на две минути обърна и стигна до успеха.
 
Пабло Сабалета откри резултата с попадение в 39-ата минута, което бе негово първо за този сезон.
 
Гостите обаче изравниха в 48-ата минута с гол на Джибрил Сисе, който падна след безумна грешка на Джолеън Лескът.
 
В 55-ата минута Джоуи Бартън получи червен картон, при това директен, заради удар без топка срещу Карлос Тевес. 
 
Това обаче не спря гостите и те стигнаха до втори гол, който бе дело на Джейми Маки в 66-ата минута. В 92-ата Един Джеко вкара за 2:2, а минута по-късно Агуеро вкара победния гол за Сити.
 
След този мач Сити финишира на 1-ото място в класирането с 89 точки, докато Юнайтед завърши на втората позиция със същия брой точки, но с по-лоша голова разлика.
 
КПР пък постигна целта си и се спаси от изпадане, тъй като Болтън не успя да стигне до успех срещу Стоук. 
 
Още за мача в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

с.

преди 11 години

Честни са другия път!Нека разгледаме двата шампионатни мача с Челси!Първия вкараха два гола от засади!Втория им свириха две дузпи!Втората абсолютно измислена!А предишния кръг им свириха две дузпи срещу Стоук Сити!За други случаи изобщо няма да споменавам сега!Точно глорихънтърчетата фенчета на Юнайтед нямат абсолютно никакво право да говорят за съдии,честност и така нататък!

50

с.до фен

преди 11 години

Този сезон е прекрасен!По злобния ти коментар се разбира,че си фен на Юнайтед!Изключително ми беше приятно да загубите титлата по голова разлика и в момента да си гризете ноктенцата от яд!Наистина е безценно!Също така беше изключително приятно да се види смачканата физиономия на Фъргюсън когато се разбра,че Сити са шампион!Същите физионмии имаха Меси и останалите *** когато Торес вкара за 2-2!Тук вреше и кипеше от злобни коментарчета!Направо газ пикаеха!Уникален кеф!Честита ти калЪфка!

49

Анонимен

преди 11 години

Много добре стана,че този път късмета не покри Алекс Фергюсън.Само за това,че се подиграва с Бербатов сега съдбата му го връща.Изкуфял дъртак.Дано Бербатов иде в Ливърпул и да му скъса каскета другия сезон.Сигурен съм че ако Митко играеше повече,щяха да шампиони!

fallback