Матей Казийски се подготвя за волейболната олимпийска квалификация. Снимка: Булфото

Президентът на европейската конфедерация по волейбол Андре Майер ще дойде в София в края на олимпийската квалификация другата седмица.

Майер пристига на 11 май. Пред bgvolleyball.bg той обяви, че на този турнир и на финалите на Световната лига ще бъде направена оценка на България като домакин на големи турнири.

"Ще проверим как България се справя като организатор. Информацията ни е, че ще кандидатствате за домакинство на Евро 2015 заедно с Италия. Познаваме възможностите на Италия да организира подобни състезания и ще видим дали и България е на същото ниво".

"Принципно нямам никакви съмнения в това, българската федерация ще се справи добре", заяви Майер, който в момента гледа женската олимпийска квалификация в Анкара (Тур).

Шефът на СEV заяви, че има голяма възможност Марек Юнион Ивкони да участва в Шампионската лига догодина. Документите на отборите се приемат до утре, а след това от конфедерацията ще решат на кого ще бъде дадена уайлд кард.

"Даваме предимство на страните, които нямат друг отбор в надпреварата, защото желанието ни е Шампионската лига да се играе из целия континент", допълни Майер.

Китайската автомобилна компания Great Wall пък тана спонсор на националния отбор по волейбол.

Логото на компанията, която има завод за производство на коли в Ловеч, ще бъде на екипа на волейболистите още на олимпийската квалификация в "Арена Армеец", която започва във вторник. Вчера националите получиха новите си екипи, преди да заминат за Самоков.

Миналата седмица националите се сдобиха и с нов генерален спонсор - банка ДСК, която смени застрахователно дружество Булстрад.

Тогава директорът на мъжкия отбор Николай Николов обяви, че има още фирми, които желаят да се рекламират чрез националите, но броят на спонсорите няма да бъде увеличен.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase