Снимка: Булфото

Президентът на БФС Боби Михайлов най-накрая взе думата, след като в последно време бе остро нападан от Христо Стоичков.

Михайлов обяви, е разочарован от думите на Камата и няма причина да се срамува от своето управление на БФС. Припомняме, че причините за нападките на Стоичков, станаха съдийските отсъждания срещу неговия тим.

"Нямам причина да се срамувам от моето управление и това на колегите ми. Разочарован съм от думите на Стоичков, защото толкова години сме играли в един отбор и сме се борили за една кауза", заяви Михайлов пред "Меридиан Мач".

"Иначе България е демократична държава и президентският пост в БФС е изборна длъжност. Въобще не се притеснявам от Конгреса, тъй като аз съм избран, а не назначен. На Конгреса хората ще преценяват, кой какво е направил, какво ще направи в бъдеще и т.н", допълни Михайлов.

"Направил съм много неща, естесвено не съм безгрешен и не се крия зад комисиите, но повечето решения се взимат от тях. Колкото до опита да се разделят четвъртите в света, това не е добре за никой и най-вече за българския футбол. Ние сме станали ръководство, за да помагаме на българския футбол".

Боби Михайлов разясни също за новия формат на "А" група.

"Тя ще бъде намалена и вече няма да бъде от 16 отбора. Промяната ще бъде обсъждана на предстоящия "зпълком след 2 седмици. Така ще се вдигне нивото на първенството. Ще има повече интересни сблъсъци, повече дербита и повече фенове по трибуните", каза Боби Михайлов.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase