Снимка: Булфото

Мъжкият национален отбор по волейбол има нов генерален спонсор. Вместо досегашното застрахователно дружество Булстрад, финансова помощ на отбора ще оказва банка ДСК.

"Има желаещи да помагат финансово на селекцията ни, но като брой са същият брой като миналата година. Крепим се на задоволително ниво", заяви директорът на тима Николай Николов.

Волейболистите вече тренират в зала “Арена Армеец”, разделени на две групи. В едната се подготвят състезателите от Суперлигата и центърът Виктор Йосифов, който пропуска олимпийската квалификация, а в другата останалите волейболисти, сред които са титулярите от миналата година.

С първите тренираше и блокировачът Христо Цветанов. От щаба обясниха, че волейболистите в двете групи ще се въртят, като всички ще получат шанс за изява в съвместните тренировки с Австралия, Иран и Словакия.

Селекционерът Радостин Стойчев обясни, че лично е позволил на диагонала Боян Йорданов да остане за плейофите в Серия А2 и да помогне на своя Каридже Генуа в разговор с президента на тима. Той ще се присъедини към отбора в понеделник.

Междувременно стана ясно, че Италия също ще играе контроли с Австралия преди квалификацията в София. Адзурите ще направят проверка на 4 май на лагера си в Монца.

Още волейболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase