Нина Рангелова (вляво) ще бъде капитан на отбора си в САЩ заедно с Клои Ферар (вдясно). Снимка: Личен архив
Плувната рекордьорка Нина Рангелова получи поредно признание в САЩ, след като беше избрана за капитан на женския отбор в Южния методистки университет в Далас.
 
Участничката на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. се похвали пред Dnes.bg, че е променила традицията - честта да бъде указвана на състезателка в четвърти курс. Рангелова приключва в момента втората година от следването си. 
 
"Ще се грижа за организационните въпроси в тима по време на състезания. Ще инструктирам съотборниците си за екипировката. Ще организирам срещи, но ще ми помага и опитната Клои Ферар", заяви Рангелова. 
 
21-годишната специалистка в свободния стил в момента тренира за състезания в САЩ преди европейското първенство в унгарския град Дебрецен, което ще се състои от 21 до 27 май. Тя ще лети директно за шампионата и след това се прибира обратно в Америка. През това време ще учи за тежки изпити.
 
След това Нина ще продължи подготовката си за Олимпийските игри в Лондон. На 200 м свободен стил плувкинята има покрит „Б” норматив, но той не й гарантира 100% участие на форума под петте преплетени кръга. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase