Рафа с титлата в Монте Карло. Снимка: Ройтерс
fallback

Рафаел Надал е новият стар шампион от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 427 975 евро.

Във финалния двубой днес Рафа се наложи категорично над световния номер 1 Новак Джокович с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/1 и така завоюва осмата си поредна титла от надпреварата и остава непобеден в 42 поредни мача на кортовете в Княжеството.

Освен, че запази “кралството” си испанецът сложи край и на серията си от седем поредни загубени финала срещу сърбина и направи важна крачка за възвръщане на самочувствието си точно на прага на така важния за него сезон на клей.

С титлата си в Монте Карло “Ел Торо” спря и сушата от 10 месеца без трофей от календара на АТР, а като капак на всичко си върна еднолично на върха в престижната класация на тенисистите с най-много спечелени турнири от сериите “Мастърс 1000” – 20.

Подробности от мача прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Клакьор

преди 12 години

Вамос Рафа !

26

Стършел

преди 12 години

Браво на Надал! Суууупер!!!

25

...

преди 12 години

Осма поредна титла! Да му е честита на Рафа.И тримата най-добри в тениса са страхотни спортисти.Гледам ги като играчи, а не по националност.Кефя се на играта им.

fallback