Раул Мейрелеш ликува след победния си гол. Снимка: Reuters
fallback

Реал Мадрид и Челси очаквано станаха вторите два отбора, които се класираха за полуфиналите на Шампионската Лига.

Англичаните спечелиха с 2:1 доста напрегнатия мач срещу Бенфика на "Стамфорд Бридж" и с общ резултата 3:1 отстраниха португалците.

Франк Лампард откри резултата от дузпа в средата на първото полувреме, а още преди почивката Бенфика остана с човек по-малко заради червен картон на Макси Перейра. Въпреки това гостите успяха да изравнят пет минути преди края, но Челси реагира бързо с нов гол на Раул Мейрелеш в 90-та минута.

Доста по-лесно бе на Реал Мадрид, който имаше аванс от 3:0 от първия мач срещу АПОЕЛ в Кипър. Сега на Сантяго Бернабеу двата отбора изнесоха истинско голово шоу и завършиха при резултат 5:2.

Два гола за домакините вкара Кристияно Роналдо, а по един гол добавиха Кака, Ди Мария и Кайехон, като особено попадението на бразилеца бе много красиво. Гостите успяха да вкарат един гол в средата на второто полувреме, а малко преди края вкараха и от дузпа.

Така на полуфиналите предстоят сблъсъци Байерн Мюнхен - Реал Мадрид и Барселона - Челси.

Подробности за Челси - Бенфика четете тук

Подробности за Реал Мадрид - АПОЕЛ четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

с.до аз

преди 12 години

Защо да не съм обективен!?Черно на бяло казах,че дузпа нямаше!И,че съм твърдо против подобни неща!За Дрогба си праз безспорно!Голям футболист,но си е ***!

26

az

преди 12 години

човек, не ми говори за симулации, всеки отбор го прави. Челси имат ДРОГБА?!? Той беше избран за най-големият симулант дори и при наличието на конкурент като Роналдо в Юнайтед ... какво повече да се говори . Не четеш обаче какво ти пиша... Дузпата на Барса е спорна ( 2рата, 1вата си е 100% ), но ти показвам ситуация в кочто ТВОЯТ отбор е ПОДПРЯН и те питам, защо не е проблем за теб, а за Барса и Юнайтед отваряш уста ... НЕ СИ ОБЕКТИВЕН!

25

с.до аз

преди 12 години

Честно казано испанското ми е скучно!Барса и Реал се редуват за титлата,а Валенсия са трети!Аз си гледам английски футбол и ми е екстра!Калчото също не го гледам!В случая съм неутрален фен,но в последните години съдийските подпирания на Барселона ме дразнят!Също и симулациите им!Дани Алвеш е за оскар направо!Спор няма,че имат качества,но много им дойдоха авантите!Навремето със Стоичков и така нататък-моите уважения!Аз съм винаги за честната игра!

fallback