Цвети Пиронкова няма търпение да играе пред родна публика. Снимка: Булфото

Първата ракета на България Цветана Пиронкова разкри, че си е поставила амбициозна задача за настоящата година - да спечели титла от женската тенис асоциация WTA.

Българката ще бъде една от звездите на Турнира на шампионките, който ще се проведе в София. Тя даде интервю за сайта sofia-tennis.bg.

"Една от целите ми през този сезон е да спечеля титла от състезание на WTA. Като гледам календара, имам доста възможности да го направя до октомври", каза Пиронкова.

"Радвам се, че ще получа "уайлд кард" за Турнира на шампионките и благодаря за нея на организаторите. Но ако се класирам според регламента, тогава ще бъда истински щастлива", допълни нашето момиче.

"От месец май 2009 година не съм играла официален мач в България. Затова вече се вълнувам от срещата с родната публика", продължи най-добрата ни тенисистка.

"Аз обичам да играя в България, макар че отговорността е много голяма. Досега не съм го правила на турнир от такава величина, така че за мен изживяването ще бъде още по-специално.

Както вече казах, една от целите ми е спечелване на първа титла от турнир на WTA. Другите задачи, които съм си поставила, са да подобрявам играта си и да бъда по-постоянна в изявите си. Има и много други неща, но ще ги запазя за себе си", завърши Цвети.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase