Момент от мача в Ловеч. Снимка: БТА

Първенецът на страната за последните две години Литекс удари вицешампиона Левски с 1:0 в мач от 21-вия кръг на "А" група, която се игра на градския стадион в Ловеч.

След половин час игра Христо Янев изпълни пряк свободен удар от близо 25 метра и халфът на домакините завъртя топката майсторски в горния десен ъгъл на Пламен Илиев, който я извади от мрежата си.

През второто полувреме гостите надиграха своя опонент, на два фрапантни пропуска на Христо Йовов лишиха "сините" от заслужено равенство.

След победата Литекс запази шансове за защита на титлата си, тъй като събра 44 точки на сметката си, доближавайки се само на една точка от четвъртия в таблицата Левски, който днес загуби една позиция в класирането на "А" група.

В друг мач от кръга Черноморец постигна убедителна победа с 6:0 над Светкавица в среща, която се игра на стадион "Лазур" в Бургас.

Като цяло домакините бяха по-добрият отбор в мача и напълно заслужено спечелиха трите точки. "Акулите" тотално надиграха своя опонент и го биха по всички параграфи.

Резултатът в срещата откри Асис в 32-ата минута от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Петър Трифонов.

Само четири минути по-късно Боли удвои преднината на домакините и на практика уби всякаква интрига в срещата.

Отново Боли бе точен в 53-ата минута за 3:0, след като отбеляза с глава след центриране на Уалембо.

В 60-ата минута резултатът стана 4:0 в полза на Черноморец. Шаешу получи пас в коридор и навлезе в наказателното поле, след което с удар от няколко метра реализира.

В 79-ата минута Асис бе изведен сам срещу Тодор Тодоров и направи преднината на домакините 5:0.

Крайното 6:0 в мача оформи Шаешу в 89-ата минута.

След този мач Черноморец е 2-и с 46 точки в актива си, докато Светкавица е 16-и с актив от 4 точки.

Още новини за българския футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase