Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи с участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

След трите си великолепни победи и рекордно представяне за български състезател в надпревара от подобен ранг преди минути на чудесната серия на хасковлията бе сложен край, след като Янко Типсаревич успя да се наложи с 2:0 сета над първата ни ракета, в отделните части 7/6, 6/2.

Гришо започна мача леко напрегнат и имаше известни затруднения в първите си два сервис гейма, но до възможност за пробив сърбинът така и не стигна, като постепенно българинът се отърси от напрежението и заигра значително по-уверено.

След напълно равностойна игра развръзката на сета трябваше да настъпи след тайбрек, в който нервите отново взеха връх в представянето на Димитров и след две двойни грешки от негова страна той буквално подари сета на своя опонент (7:3).

Това окончателно дисбалансира Григор и във втората част той значително свали нивото си на игра, като позволи на Типсаревич да стигне до пробив още в първото му подаване. След това световният номер 9 изцяло пое инициативата и безпроблемно стигна до крайния успех.

С достигането си до осминафиналната фаза на турнира Григор Димитров си заработи 43 370 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста. Следващото участие на българина е на Мастърса в Монте Карло.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase