Григор Димитров. Снимка: архив, Булфото
fallback

Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи с участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

След трите си великолепни победи и рекордно представяне за български състезател в надпревара от подобен ранг преди минути на чудесната серия на хасковлията бе сложен край, след като Янко Типсаревич успя да се наложи с 2:0 сета над първата ни ракета, в отделните части 7/6, 6/2.

Гришо започна мача леко напрегнат и имаше известни затруднения в първите си два сервис гейма, но до възможност за пробив сърбинът така и не стигна, като постепенно българинът се отърси от напрежението и заигра значително по-уверено.

След напълно равностойна игра развръзката на сета трябваше да настъпи след тайбрек, в който нервите отново взеха връх в представянето на Димитров и след две двойни грешки от негова страна той буквално подари сета на своя опонент (7:3).

Това окончателно дисбалансира Григор и във втората част той значително свали нивото си на игра, като позволи на Типсаревич да стигне до пробив още в първото му подаване. След това световният номер 9 изцяло пое инициативата и безпроблемно стигна до крайния успех.

С достигането си до осминафиналната фаза на турнира Григор Димитров си заработи 43 370 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста. Следващото участие на българина е на Мастърса в Монте Карло.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Nikolay_H

преди 12 години

До boikotТи явно си поредния ***, който плюе по всеки успял българин... Не си постигнал и 1/100 от неговите постижения, но голям критик и разбирач се извади... После защо младите искат да се махнат от тази страна и не искат да се връщат... Тук дори и малко да успееш, такива като теб гледат да те зачернят от завист... Дребнави душички сте такива хора...

30

boikot

преди 12 години

"Големият" тенесист Гришо фючарса,отново показа класа!Хасковския умрял канален сом,да ходи да играе на кортовете в НСА,с момичетата,така може да спечели някоя титла.Или най-добре да окачи ракетата на стената и да започне да играе федербал в Борисовата градина.

29

Nasko - продължение

преди 12 години

работи!!!Гледай много този запис, имаш голям талант, но в момента когато почнеш да имитираш Федерер, който ти е кумир, бъркаш!Бъди себе си, ще станеш голям тенисист, ако следваш себе си...всеки в Индивидуалниоя спорт, трябва да се учи от великите, да ги повтаря, но да бъде преди всичко себе си:))Мачкай ги когато можеш, но ТЪРПЕЛИВО и с Хитрост!!!

fallback