Лудогорец не остави никакъв шанс на Видима Раковски. Снимка: Булфото

Лудогорец постигна страхотна победа с 5:0 при гостуването си на Видима Раковски в среща от 17-ия кръг на "А" група, която се игра в Севлиево.

Гостите стигнаха до попаденията си чрез Генчев, Гъргоров, Стоянов и Кешада. Първият реализира в 13-ата минута, бившият футболист на ЦСКА се разписа в 30-ата и 33-ата минути, а Иван Стоянов реализира в 44-ата минута. Бразилецът Кешада пък вкара в 86-ата минута.

След тази среща Лудогорец продължава да бъде лидер в класирането с актив от 42 точки, докато Видима е на 14-ото място с 10 точки.

В друг мач от първенството шампионът Литекс разби Светкавица с 3:1 като гост. Два гола за ловчанлии заби Никасио, един добави Георги Миланов. За домакините от дузпа се разписа Цветан Илиев в края на мача.

Интересното е, че в първите минути на срещата "мълниите" имаха няколко възможности да открият резултата, а десетина минути преди почивката дори профукаха дузпа.

В третия следобеден мач днес Локомотив Пловдив постигна много важна победа с 2:0 над Черноморец в най-интересния мач от кръга до момента.

"Смърфовете" приеха на своя стадион в Лаута "акулите" на Димитър Димитров-Херо.

Попаденията за домакините бяха дело на Дяков и Карвальо и паднаха в 45-ата и 76-ата минути, а малко след първото попадение реферът отмени гол на бургазлии заради нарушеие в нападение срещу стража на бяло-черните Караджов.

След победата днес Литекс събра 34 точки и се доближи на два пункта от четвъртия в таблицата Левски. Светкавица остава на дъното с едва две точки в актива си. Локо Пловдив събра 30 точки в актива си и се изравни със шестия Славия, докато Черноморец има 36 точки в актива си и е с равни точки с ЦСКА и Левски.

Още новини за българския футбол четете в Gol.bg

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase