Линдзи Вон. Снимка: Ройтерс

Линдзи Вон спечели днешния супер гигантски слалом, от програмата на световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в нашия зимен център Банско.

За радост на всички приятели на белите спортове у нас и най-вече за организаторите, майката природа днес се смили и от ураганните ветрове вече нямаше и помен, което позволи надпреварата да се проведе при отлични условия.

Именно американката се възползва най-добре от така развилите се събития и се представи превъзходно на пистата “Марк Жирардели”, като с феноменална последна част успя да грабне първото място, спирайки хронометрите на 1:15.66 мин.

Втора, само на пет стотни след победителката, финишира представителката на Лихтенщайн Тина Вайратер, а трета се нареди италианката Даниела Меригети.

За успеха си днес в зимната столица на България, освен 100 точки за Големия кристален глобус, Линдзи Вон си осигури и апартамент в зимния ни курорт, който се предоставя като награда на всички победители в състезанията за световната купа тази година в България.

Още новини за зимните спортове четет в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase