Снимка: Reuters
fallback

Лидерът след първия манш Марсел Хиршер спечели днешния слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе при отлични условия в нашия зимен център Банско.

22-годишният австриец даде сериозна заявка за спечелването на Големия кристален глобус, след като успя да съкрати аванса на шампиона и водач в класирането Ивица Костелич само на 18 точки.

Иначе Хиршер ще запомни само с хубаво България, тъй като този уикенд освен двете си победи, той си “заработи” и два апартамента в модерен комплекс край града на Вапцаров, а само след два дни австриецът ще може да излезе начело в подреждането, ако повтори представянето си и на градското състезание край Москва.

Втори в слалома на “Бъндерица” остана представителят на “Тре конур” – Андре Мирер, а трети се нареди наследникът на Алберто Томба – Стефано Грос.

Четирима българи взеха участие в днешното състезание, като с най-предно класиране е Георги Георгиев – 43-ти, Деян Тодоров е 46-ти, а Никола Чонгаров и Стефан Присадов не завършиха първия манш.

Още новини от света на ските и зимните спортове четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ДА77

преди 12 години

Всъщност втори е Марио Мат, победител в Банско от миналата година. Мюрер беше втори след първия манш. Не знам откъде черпите информацията си, но май не може да се разчита много на Вашите публикации.....

9

до 25

преди 12 години

бегай бе келнер

8

Анонимен

преди 12 години

слаба световна купа ,хаос и парвенющина

fallback