Снимка: Reuters
fallback

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна по възможно най-добрия начин участието си на силния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Париж с общ награден фонд 637 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата във френската столица младата пловдивчанка надигра с 2:0 сета световната номер 9 и поставена под номер 3 в основната схема На Ли, в отделните части 7:6, 3:2 (40:0) и отказване на китайката.

Двубоят започна с трудно спечелен сервис гейм от страна на Пиронкова, която трябваше дори да отразява точка за пробив, но веднага след това българката на свой ред стигна до шанс за брейк и не сбърка, повеждайки с 2:0.

В тези начални минути Ли видимо не бе в нужната кондиция, като непредизвиканите грешки изобилстваха в представянето й, което бе добре дошло за нашата състезателка и само след двадесетина минути игра Пиронкова натрупа солиден аванс от 5:0.

Притисната до стената и принудена да сервира за оставане в сета, китайката най-накрая успя да удържи своето подаване и да изтрие нулата срещу името си, като по този начин пренесе изцяло напрежението върху плещите на българката.

За съжаление Цвети се поддаде на психологическия натиск и не само че не успя да затвори първата част, но допусна Ли да влезе в серия от пет поредни гейма в своя полза и на практика да ликвидира пасива си, изравнявайки за 5:5.

В единадесетия гейм поредицата на шампионката от Ролан Гарос бе спряна, а в последвалия тайбрек Пиронкова демонстрира великолепна игра в защита и постоянство в разиграванията, които й донесоха успеха след 7:5.

Във втората част ситуацията на корта не се промени особено, като китайката продължи да допуска доста брак в играта си, прибързваше в търсенето на завършващия удар, което доведе до пробив в подаването й още в третия гейм.

Последва солиден сервис гейм за българката, с който преднината й бе затвърдена за 3:1, а малко по-късно на корта бе извикана физиотерапевтката, заради болки в кръста на китайката.

След около 10-минутна пауза играта бе подновена, но само за минута, след като На Ли се върна на корта, но след 3 разигравания се отказа от по-нататъшното си участие поради контузия.

Така в следващата фаза от надпреварата Цвети Пиронкова ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между състезаващата се с “Уайлд кард” Ализе Корне (Фр) и чехкинята Клара Закопалова.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Венелин

преди 12 години

до 19Не знам какво си гледал, адаш, но в момента играят Закопалова и Корне. Гледай! (има какво да се види)

16

Анонимен

преди 12 години

Браво! Успех!

15

miro

преди 12 години

abe ludi li ste zakvo sa i kila da ka4va, gledahte li ma4a izob6to ili si baete samo.pironkova ima neveroqten serviz i udar,kila izob6to ne i trqbvat

fallback