Сър Алекс и Харис Коцибос при представянето на сътрудничеството. Снимка: Globul

Вторият български мобилен оператор Globul и най-успешният английски футболен клуб Манчестър Юнайтед подписаха тригодишен договор за сътрудничество, съобщиха на пресконференция в Манчестър изпълнителният директор на Globul Харис Коцибос и търговският директор на клуба Ричард Арнолд.

Според споразумението операторът ще предложи на феновете на Манчестър Юнайтед в България достъп до ексклузивни новини, интервюта, специални предложения и друго съдържание чрез своята мобилна мрежа.

Освен това двете страни съвместно ще разработят промоционален микросайт на български и английски език, специално разработен за българските привърженици на английския тим. Globul ще предложи на своите абонати различни промоции и игри с награди, чрез които феновете на Манчестър Юнайтед в България ще могат да спечелят билети за мачове на отбора на „Олд Трафорд“, оригинални сувенири на отбора и др.

От утре операторът ще предложи и специални абонаментни програми GLOBUL United, които освен включени минути, SMS, MMS и трафик за мобилен интернет, ще предложат и достъп до богато мобилно съдържание, свързано с Манчестър Юнайтед на цени от 12,90 лв. на месец.

Клиентите на Globul, които сключат своя договор за програма GLOBUL United до 22 , ще могат да спечелят билет за мач на отбора.

"Щастлив съм да приветствам Globul с добре дошли в Манчестър. Приветстваме всяка инициатива, чрез която можем да сближим още повече клуба с неговите фенове. Тепърва предстои да развиваме това ново сътрудничество“, заяви при подписването на договора и мениджърът на Манчестър Юнайтед, сър Алекс Фъргюсън, който също взе участие в пресконференцията.

„Радваме се, че установихме това партньорство с Globul – компания, която не само има добри традиции във футбола, но и споделя амбицията на нашия отбор да бъде винаги на върха. За нас това партньорство е изключително важно, тъй като Globul e първият европейски мобилен оператор, с който Манчестър Юнайтед обединява усилията си.

Благодарение на нарастващата клиентска на база на Globul, ние ще имаме пряк контакт с част от нашите 53 млн. фена в Европа“, заяви търговският директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд, цитиран в прессъобщение на оператора.

"Globul от години подкрепя някои от водещите български футболни клубове и бе основен спонсор на националния отбор по футбол. Днес ние сме щастливи да разширим своето присъствие в най-популярния спорт и да обединим сили с един от най-успешните клубове в света, Манчестър Юнайтед“, заяви от своя страна и изпълнителният директор на Globul Харис Коцибос.

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase