Снимка: Reuters

Виктория Азаренка (Блр) е шампионката от тазгодишното издание на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис.

Това стана факт, след като преди минути представителката на Беларус спечели финалния сблъсък срещу Мария Шарапова с 2:0 сета, в отделните части 6:3, 6:0.

Началото на срещата с нищо не предвещаваше подобен разгром за хубавата Маша, която влезе в двубоя с нужното самочувствие и набързо спечели първите два гейма, повеждайки с ранен пробив.

Може би ключов за крайния изход на двубоя се оказа третия гейм, в който Азаренка се оттърси от огромното напрежение, успя с много борба да удържи подаването си и оттук до края на мача тотално надигра своята опонентка.

Шарапова всичко на всичко взе още само един гейм, като играта й изцяло рухна, а и в интерес на истината трябва да признаем, че в моментите, в които тя можеше да се “закачи” за двубоя, късметът не я покри.

Така само след час и 15 минути игра Вика Азаренка завоюва най-големия си успех до момента – първа титла от Големия шлем, която автоматично я превръща в 21-та тенисистка, оглавявала ранглистата на професионалистките.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase