Снимка: Reuters
fallback

Принц Албер Втори няма да може да присъства на шестото благотворително състезание по ски на асоциацията A.S. Star team for the children M.C. в Банско на 28 януари.

Изпълнителният директор на асоциацията Мауро Серра обяви тази вечер, че Негово Величество искрено съжалява, че ще пропусне събитието.

“Негово превъзходителство отменя присъствието си в Банско заради неотложни промени в програмата, които изискват неговото присъствие в Монако. Негово превъзходителство искренно съжалява, че няма да може да присъства и пожелава на организаторите голям успех за това благотворително събитие”, каза Серра.

По думите му принцът остава активно и силно обвързан с мероприятията, организирани от ски отбора на звездите за децата от самото му създаване през 1993 г.

Самото състезание в Банско трябваше да се проведе още през март, миналата година, но тогава смъртта на лелята на Албер попречи то да се осъществи.

Все пак благотворителната инициатива ще продължи и без участието на принца.

Това е първата подобна инициатива, която ще се проведе в България, а приходите от нея ще бъдат предоставени за деца в неравностойно положениe.

Надпреварите утре ще бъдат отборни, като във всеки състав ще бъде включено по едно дете и по една от известните спортни личности. Състезанието ще бъде две части: паралелен слалом и бягане със ски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

banski starec

преди 12 години

От сигурен източник знам, че ангажиментите му в княжеството са във връзка с овулацията на жена му, която не се подчинява на никакви предварителни програми.

48

vse edno

преди 12 години

Принц Албер не посети България, защото присъства на честване на светци, покровители на Монако. Събитие, провеждащо се на тази дата всяка година от десетилетия. Организаторите в Банско, ако наистина държаха принца да присъства, можеха да се консултират с канцеларията му.

47

tribun

преди 12 години

Българите чакат принца,а принца не идва !Преди години чакахме царя ,но той взе че дойде и какво стана !!!!!

fallback