Снимка: Ройтерс

ЦСКА официално представи новото попълнение на клуба - Абел Анисе, който идва от Черноморец.

На днешната пресконференция на стадион "Българска армия" футболистът от Мадагаскар получи червена фланелка, шапка и шалче.

Обещаващият атакуващ полузащитник пристига при "армейците" като свободен агент, след като е разтрогнал едностранно контракта си с Черноморец в четвъртък. Договорът на играча с ЦСКА е за срок от 2,5 години. В същото време обаче от Черноморец заяви, че футболистът все още е тяхна собственост.

"Подписали сме договори с Анисе, представен от неговата мениджърка мадам Ба като свободен агент. Така че нямаме притеснения около престоя му в ЦСКА", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков.

"Анисе няма договор с Черноморец от четвъртък, той е прекратен едностранно по общия ред на кодекса на труда. Контрактът му в ЦСКА е от петък. Той може да подпише като свободен агент."

"Ще има дело между Черноморец и него. Прекратяването е за неизплатени месечни възнаграждения. Ако имаше някаква пречка Анисе да играе в ЦСКА, нямаше да даваме тази пресконференция", завърши Живков.

Не така обаче мислят от Черноморец. Изпълнителният директор на "акулите" Пламен Киряков разкри скандални подробности около действията на футболиста и поиска "армейците" да бъдат изхвърлени във В група.

По думите на Киряков Анисе е върнал в касата на бургаския клуб 3 заплати, за които сега твърди, че не са му изплатени.

"Санкцията за Абел трябва да е спрени права, защото има договор с два клуба едновременно. Ако някой плати 350 000 евро ние нямаме право да спрем сделката, защото толкова е освобождаващата му клауза", отчете Киряков и обяви, че от ЦСКА са били готови да платят едва 100 000 евро.

Още новини за ЦСКА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase