Снимка: БТА

След уникалната си серия от три поредни победи в рамките само на 14 часа първата ни ракета Григор Димитров не издържа на невъзможното темпо и днес се отказа от по-нататъшно участие на международния тенис турнир в Сидни.

Да ви припомним, че Гришо изигра феноменален двубой срещу Марди Фиш вчера в ранния следобед, след това бе с основна заслуга и за решителната победа в сблъсъка на двойки срещу САЩ.
 
Последва 5-часов изморителен полет от западното крайбрежие на Австралия, където се намира Пърт, до източния бряг, където пък е Сидни и нова победа, този път в първия квалификационен кръг над естонеца Юрген Зоп с 6/1, 6/7, 6/2.
Още по темата
Само два часа по-късно хасковлията трябваше да изиграе и срещата си от втория кръг на пресявките срещу представителя на домакините Адам Фини.
Тук вече физическите сили на нашето момче привършиха и при резултат 0/3 Григор прекрати по-нататъшното си участие.
 
Така българинът няма да може да прибави точки към актива си, но пък за сметка на това ще има достатъчно време да си почине и да се възстанови, преди старта на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.
 
Още тенис в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase