2012 година може да започне с дерби между Реал Мадрид и Барселона, макар и не в самото начало на януари.

Днес се тегли жребият за осминафиналите на турнира за Купата на Краля, размина двата испански гранда. Те обаче ще се изправят един срещу друг на четвъртфиналите, ако продължат напред, което почти сигурно ще се случи.

Иначе Кралския клуб може би ще има по-труден съперник, тъй като ще премери сили с амбициозния тим на Малага, който обаче победи като гост с 4:0 вече в първенството.

Хората на Пеп Гуардиола пък ще срещнат Осасуна. Все пак съставът от Памплона не трябва да бъде подценяван, тъй като се намира в първата половина на класирането в първенството.

Останалите двойки от 1/8финалите са: Мирандес – Сантандер, Албасете – Атлетик Билбао, Алкоркон – Леванте, Кордоба – Еспаньол, Реал Сосиесад – Майорка и дербито Валенсия – Севиля.

Мачовете ще се играят на 3,4, и 5 януари, а реваншите седмица по-късно. Ето какво предстои и на 1/4финалите, които също бяха изтеглени.

Кордоба/Еспаньол срещу Мирандес/Расинг, Реал Мадрид/Малага – Барселона/Осасуна, Валенсия/Севиля – Алкоркон/Леванте и Албасете/Атлетик – Реал Сосиедад/ Майорка. Двубоите ще бъдат в края на януари и началото на февруари.

Още новини за Барса и Реал четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase