Снимка: Reuters

Емил Хегле Свендсен спечели преследването на 12.5 км от програмата на втория кръг на световната купа по биатлон, който се провежда в австрийския зимен център Хохфилцен.

След колебливите си изяви от началото на шампионата днес норвежците разкриха класата си, като Свендесн грабна първото място, а носителят на световната купа Тарей Бьо остана втори.

Надпреварата в Хохфилцен протече и завърши изключително драматично, като интригата се запази буквално до последните сантиметри, а главни действащи лица бяха именно представителите на родината на биатлона.

След последната стрелба от положение прав, първи от стрелбището излезе швейцарецът Бенямин Вегер, който продължава да очарова със стабилните си изяви, а веднага след него се изстреляха Тарей Бьо и Емил Хегле Свендсен.

Още до първата междинна контрола авансът на Вегер бе заличен, а при изкачването в края на обиколката Бьо и Свендсен атакуваха и успяха да се откъснат от швейцареца.

Развръзката настъпи на финалната права и по точно в последните 50 метра, когато Свендсен мощно атакува и успя пръв да пресече финалната линия с преднина от една десета от секундата.

Трети остана Бенямин Вегер, а в призовата шестица попаднаха още Карл Йохан Бергман, Оле Ейнар Бьорндален и Даниел Мезотич.

Поредно добро представяне записаха и нашите биатлонисти, като Мишо Клетчеров с една грешка е 25-ти, Краси Анев е 29-ти, а Миро Кенанов не успя да завърши.

Още новини за зимни спортове четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase