Снимка: Булфото

Звездата на световния сноуборд - Александра Жекова, ще стартира новия сезон на 14 декември в зимния център Телюрайд (САЩ). Броени дни преди състезанието българката сподели впечатленията си от подготовката и очакванията за новия сезон.

"Миналият сезон беше най-успешният в кариерата ми. Постижениятя ме мотивираха още повече. Чакам с нетърпение предстоящите стартове за Световната купа и зимните екстремни игри в Аспен", заяви Сани.

"Изпълнихме отлично планираните летни кондиционни лагери и тези на сняг. Разликата беше в обема на натоварванията и прецизността при изпълнението на различните технически задачи. Всичко беше в увеличени обеми, за да се постигнат по-добри резултати и по-висока скорост".

"Всеки истински спортист играе само за победата! Аз не правя изключение. Почти невъзможно е да си постоянно във върхова физическа и психическа форма, късметът да те спохожда и да побеждаваш във всички състезания. Добре е поне да се стремиш към това", добави Жекова, която не се приема за сексимвол.

"Секссимвол ми се струва малко прекалено. Аз поне не се възприемам така. Секссимволи са жени като Бриджит Бардо, Мерилин Монро или Анджелина Джоли, но не и Александра Жекова.

"Аз предпочитам да бъда успешна спортистка и добър пример в обществото. Родителите ми винаги са ме въпитавали да бъда умерена в облекло, грим, поведение. Надявам се, че съм такава", завърши Сани.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase