Дуци Симонович обеща да не взима нито един сърбин на "Армията"

Нито един сръбски футболист няма да подпише договор с ЦСКА по време на зимната пауза, обяви спортният директор Дуци Симонович.

„Набелязали сме 10-15 играчи за зимна селекция. Повечето от тях ще бъдат чужденци. Няма нито един сърбин сред набелязаните футболисти. Килиън Шеридън прави добро впечатление, ще видим какво е положението с него“, каза Симонович.

Сърбинът допълни, че единствено не може да бъде спряна продажбата на Янис Зику, тъй като има страхотни условия за него, а трансферът е на стойност около 2 млн. долара.

„Има оферта и за Жуниор Мораеш. Той обаче трябва да остане в ЦСКА, тъй като все още не е дал най-доброто за нас. Все пак Мораеш е на 23 години“, каза Симонович.

„Ще направим всичко възможно Райс Мболи да остане в клуба. В момента няма как да намерим по-класен вратар от Мболи. Ще водим преговори с него, агента му и клуба, който му държи правата“, допълни още Симонович.

Както е известно, Мболи играе на "Армията" като преотстъпен от Криля Советов. Руснаците не го искат в отбора си, но на този етап са сложили твърде сериозна сума, за която са готови да го продадат. Става въпрос за цена от порядъка на над 1 млн. евро.

„За нас не е проблем да станем шампиони тази година и смятам, че ще станем. Проблем е да бъдем конкурентноспособни в Европа през лятото на следващата година“, заяви Дуци.

Още новини за ЦСКА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase