Снимка: Reuters
fallback

Един от малкото испански национали, който е аплодиран на всички стадиони в Ла Лига - Андрес Иниеста, за пореден път показа голямото си сърце.

Спечелилият абсолютно всичко на международно и клубно ниво футболен магьосник е решил да спаси своя роден клуб, "инжектирайки" близо 1.2 милиона евро в касата на клуба.

Става дума за слабака Албасете, където полузащитникът играе като дете от 1994 до 1996 година. След това скаутите на Барселона го забелязват и го отмъкват в добре позната академия "Ла Масиа".

Вече 15 години след този момент Андрес все още си спомня с добро отбора, откъдето започва с футбола и сега е решил да стане главен акционер в тима, който изпадна от второто до третото ниво на испанския футбол.

Информацията бе потвърдена от вицепрезидентът на Албасете Аурелио Мия. 27-годишният футболист не назовава точната сума, но според медиите в Испания тя е в порядъка на 1.2 милиона евро.

Любопитното е, че в годината, когато 12-годишният по онова време Иниеста отива в академията на Барселона, Албасете изпада от Примера Дивисион.

Тимът се завърна за кратко през лятото на 2003 година, но две години след това вече бе във втора дивизия, завършвайки на последното 20-то място в елита.

Още футболни новини от света четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Anonym

преди 12 години

ЕВАЛА!!! :)

1

Владо

преди 12 години

Велик футболист,с огромно сърце!

fallback