Радост в отбора на Чехия след победата над Черна гора. Снимка: Reuters
fallback

Националният отбор на Чехия успя да се класира за европейското първенство в Полша и Украйна през 2012 година, след като победи Черна гора и във втория бараж.

Двете страни се изправиха една срещу друга на стадиона в Подгорица, а чехите стигнаха до минимален успех с 1:0, благодарение на попадението на Петер Ирачек в 81-ата минута.

По този начин момчетата на Михал Билек се класираха за еврофиналите след общ резултат от двата баража 3:0.

В другия реванш Хърватия спокойно продължава към шампионата на Стария контитент в Полша и Украйна. 

Момчетата на селекционера Славен Билич направиха равен срещу Турция тази вечер. Победата с 3:0 от предишната среща обаче гарантира на Хърватия участие на Евро 2012.

Подробности за срещата Чехия - Черна гора четете в gol.bg.

Повече за срещата Хърватия -Турция ще намерите в gol.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Браво

преди 12 години

да си играят в азиатското първенство, за какво се бутат все в Европа, където никой не ги ще по простата причина, че не ги припознава като европейки народ!

23

Анонимен

преди 12 години

Турците не са слаби като цяло,можеха да се класират на европейското но в отбора почнаха да се делят на групички още отдавна.Гус Хидинк се обърка тотално,той не познава добре играчите на кой да разчита.Хидинк пуска такива играчи който са резерви в собствените си отбори,как може да прави такива грешки!Давам гаранция че Хърватска няма да прескочи групите на европейското първенство догодина,и те правят много елементарни грешки,но турския отбор още повече и така се възползваха

22

Анонимен

преди 12 години

bez Vuchinic i *** ot iztoka :D

fallback