Снимка: Булфото
fallback

Емил Велев – Кокала е новият треньор на Локомотив Пловдив, обяви шефът на "смърфовете" Коко Динев.

Малко след това новият наставник на "смърфовете" даде първата си пресконференция.

"Радвам се, че попаднах в Локомотив. Тук винаги са ме побивали тръпки, когато съм играл. Може би заради публиката на този отбор. Имам тежката отговорност да доведа тима до заслуженото му място – в челото на "А" група", заяви Велев и продължи:

"Първата ми задача ще е да направя колектив, който да се бори за всяка топка и всяка педя терен. За да се съглася на предложението на господин Динев, който дава мило и драго за отбора, съм си направил сметка, какво се очаква от мен".

Новият наставник уточни, че няма как Даниел Боримиров да стане част от спортно-техническото ръководство на пловдивските железничари, защото има забрана за една година да не посещава спортни събития.

"Локомотив се нуждае от нови футболисти във всички линии, но за селекция ще работим след края на есенния дял. Гледах мача с Левски, и мога да кажа, че изпуснахме готова победа, след като водехме с 2:1.

Нямахме право да загубим. Не съм дошъл тук да търся виновни, не обичам да се връщам назад. Гледах много мачове с участието на Локомотив, едно от първите неща, на които ще наблегна, е да изисквам много дисциплина, както на терена, така и извън него", продължи Велев.

Oще по темата

Той представи като помощник-треньори Николай Митов, с който е работил в Левски и Славия. Друг помощник треньор ще е Апостол Костадинов, за когото Кокала каза, че е запознат с работата му в школата на Локомотив.

Здравко Лазаров продължава да бъде играещ помощник треньор. Игор Кулиш пък остава треньор на вратарите, който според Велев може да създава добри вратари.

Доктор на отбора Константин Павлов, физиотерапевтите Славчо Атанасов и Благой Вангелов, както и домакинът Красимир Костов, запазват постовете си.

"Имах желание да привлека и Красимир Димитров, но той няма необходимия лиценз. Чакам един специалист по физическа подготовка от Израел, който ще се включи към екипа ми за зимната подготовка. Краси Димитров ще го използвам като скаут, който ще пращам да разузнава съперниците ни,“ обясни Велев.

Още новини от българския футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

келеша

преди 12 години

язък за локото,че добре бяха започнали сезона, този е *** и ще ги забие в класирането!

fallback