Снимка: Reuters

Испанската звезда на Манчестър Сити Давид Силва обяви, че е щастлив в клуба и иска да остане дълго време на "Ийстланд".

Световният шампион с "Ла Фурия" прави истински фурор с изявите си за "гражданите" и успя да изуми доста хора с представянето си.

Смята се, че силните игри на испанеца с екипа на Сити могат да привлекат интереса на големите  грандове Реал Мадрид и Барса.

Силва обаче е фокусиран единствено върху представянето си с екипа на "гражданите" и очевидно предпочита да остане в настоящия си клуб пред това да напусне в посока друг отбор.

"Реал и Барса са големи отбори, но аз съм щастлив тук и бих искал да остана в отбора за много години", коментира испанецът пред "Кадена Сер".

"Семейството ми е на същото мнение като мен. Ние сме щастливи в настоящия момент, а освен това хората тук се отнасят много добре с мен и съм спокоен", добави Силва и продължи:

"Живея в спокоен район, малък град. Най-важното нещо е отбора. В момента играем добре и сме лидери в класирането. В края на сезона можем дори да спечелим титлата", сигурен е Силва.

"Надяваме се да бъдем сред най-добрите отбори в Европа. От Сити бяха много упорити, докато ме привлекат, и аз съм щастлив от това нещо"

Фланговият футболист не пропусна да отбележи още, че е изненадан от бързата си адаптация към Висшата лига след пристигането си на "Ийстланд".

"Мислех, че ще ми бъде по-трудно, но нещата се развиха доста по-лесно за мен и съм радостен от този факт", каза той.

"Атмосферата ме изненада. Конкуренцията и спокойната атмосфера имат фундамендално значение", не пропусна да отбележи той.

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase