Снимка: Архив Булфото
fallback

Любослав Пенев прекрати работата си в Литекс тази вечер. След победата с 2:1 над Лудогорец ръководството на шампионите обяви, че младият специалист напуска тима.

Президентът на Литекс Трифон Попов обяви и името на новия старши треньор. Това е досегашният наставник на новаците в елита Ботев (Враца) Атанас Джамбазки.

Минути след края на мача с "милионерите" той бе представен официално и дори позира с оранжевата фланелка.

Любослав Пенев обяви сам, че се разделя с шампионите. До края на седмицата той ще се срещне с президента на БФС Боби Михайлов.

След нея Чичовото ще бъде обявен за селекционер на националния отбор на България.

Пенев предаде Литекс на Джамбазки на пето място в класирането с 21 точки в актива си.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Владо

преди 12 години

И да добавя. През пролетта когато се игра полуфинала от лига Европа м/у Брага и Бенфика(мача го даваха пряко по канал1), Румен Пайташев много точно го каза. Преди десет години, след като играчи имат, но успехи нямат, Потугалския футболен съюз е решил да си обучава ТРЕНЬОРИ. И резултата не закъснява след 10години три португалски отбора с трима национални треньори на полуфинал в лига Европа. Двама вече на най титулованите клубове в Европа Челси и Реал(Мадрид).

41

vlady

преди 12 години

Трябва да се прилагат модерни тренировки по чалготеките до зори, тренировки на футболния терен само когато желаят футболистите и здраво алкохол, мазни баници, пици, хамбургери, торти и т.н. Трябва да се играе солиден маневрено-позиционен футбол ганкиното ходом с прецизно маневриране по терена и внимателно изчакване топката да дойде и положението да узрее за атака съгласно Щайниц.

40

Владо

преди 12 години

Истината е, че в България нямаме треньори на никакво ниво. Нито на етап детско-юношески школи, нито на ниво представителни отбори. Просто не знам къде са се обучавали, като треньори, но мисля, че катедра футбол към ВИФ трябва да бъде закрита. И като прибавите и че няма бази, затова нямаме и футбол и никога няма да има. Трябва да се обучават треньори някъде на запад. А и може би на самите собственици на клубове така им изнася, защото в противен случай трябва повечко да се бръкнат в джоба.

fallback