Снимка: Архив, Булфото
fallback

Трима български щангисти попаднаха в състава на Азербайджан за световното в Париж от 5 ноември - Силвия Ангелова (кат. 48 кг), Боянка Костова (53) и Валентин Христов (56). За Силвия е логично да бъде в заявките, защото тя остана да тренира в Баку, но е странно за Боянка и Валентин, защото те нямат разрешение да вдигат за азерите.

Президентът на родната федерация Неделчо Колев ще информира делегатите на конгреса на Международната федерация (МФВТ) в Париж за сблъсъка с централата на Азербайджан. "Боянка и Валентин нямат право да вдигат за друга държава и това едва ли ще стане в скоро време. Едва ли федерацията на Азербайджан ще рискува. Те могат в този момент да вдигат единствено за България", заяви Колев.

Шефът на МФВТ Тамаш Аян обяви, че очаква рекордните 915 щангисти от 101 държави. Реално обаче на световното няма да дойдат всички заявени.

Вижте още спортни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ля ля

преди 12 години

лайняри! искате ама нямате право! защо ощетявате хората които цял живот българи и се занимават с това само! колпко жалко че не им давате да се състезават за другите! и ви е яд! алчнотияяя ей!!!!

19

Анонимен

преди 12 години

*** стефка им разрешила,срещу комисионна...

18

Анонимен

преди 12 години

Оправете си заглавието, днес.бг. Напишете българки... Че се бъркаме с шампионите ни от мъжкия трибой.

fallback