Снимка: Булфото
fallback

Доскорошният треньор на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус нападна остро временния си приемник на поста Михаил Мадански. Германецът направи това в интервю за списание Шпортбилд.

"Причините за раздялата ми с поста са доста различни от тези, които се казват в България. Това няма нищо общо със слабата комуникация между мен и играчите. Благо Георгиев обяви миналата седмица, че напуска, защото не иска да участва в този театър", обяви немската легенда и продължи:

"Сега там поставиха един треньор, който е марионетка на президента на футболния съюз Михайлов и вика играчи според неговата воля. А преди каза, че Матеус е треньор с ясна линия, който не оставя да му се мешат".

Матеус все пак уточни, че няма да тръгва да се съди с БФС.

"Когато шефът на футболния съюз си смени мнението в рамките на две седмици трябва да приема това - както приемах и загубите като играч. Няма да дълбая нататък. И от Сърбия ми дължат много пари", каза Матеус.

"Не съм се провалил никъде, където работих. По различни причини не пожънах това, което посадих с работата си. Спортно няма от какво да се поуча, но за в бъдеще трябва да премислям с какво и къде се захващам", отчете легендарният футболист.

Още новини от българския футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

vlady

преди 12 години

Все пак доц. Мадански е защитил докторска дисертация по футбол през 1986г. когато изискванията си бяха сериозни и има над 20 научни статии немалко преди 1990г. следователно има задълбочени познания във футбола.

46

ля ля

преди 12 години

не се обаждай бе "легенда"

45

az be

преди 12 години

ПОПРАВКА -Европейски е само през 1980! 1996 въобще не беше в състава беше контузен!

fallback