Снимка: Булфото

Левски победи с 2:1 Септември и записа успех в контрола срещу "братовчедите" си от Симитли. Както е известно, втородивизионният тим стана официално сателит на "сините" и в него се обиграват юноши от Герена.

Головете за Левски забиха Сьорд Арс и Тодор Христов. Точен за Септември бе Калоян Стоянов. Контролата предизвика празник в Симитли, където се събраха повече от 1000 зрители.

Срещата започна с натиск на Левски и "сините" вкараха още в 4-ата минута. Тогава Дарко Тасевски стреля силно от дъгата на наказателното поле, Сьорд Арс подложи крак, топката се отклони и влетя в мрежата на домакините.

Футболистите на Септември обаче не се смутиха и бързо притиснаха "сините", които бяха излезли в почти титулярен състав. В 8-ата минута Ивайло Лазаров стреля към вратата, но Орлин Старокин изби от голлинията.

Домакините продължиха да натискат и логично успяха да изравнят. В 34-ата минута Ивайло Лазаров проби отляво, последва центриране в наказателното поле на Левски, където Калоян Стоянов не сгреши – 1:1.

Левскарите обаче се вдигнаха и две минути преди почивката отново дръпнаха в резултата. Сьорд Арс получи топката в наказателното поле и моментално стреля,  Васев спаси, но право в краката на Тодор Христов, който спокойно чукна топката в мрежата за 1:2.

През второто полувреме двамата треньори направиха доста смени, което наруши темпото на игра. В 58-ата минута Тодор Христов центрира в наказателното поле на Септември, където Тодор Чаворски изпълни страхотна задна ножица, но прати топката в аут.

Малко по-късно Чаворски отново не можа да вкара, след като Ганев отрази. В края на мача домакините можеха и да стигнат до равенството, но Митрев показа класа и спаси сините.

Така Левски записа победа по време на паузата. Следващата седмица "сините" гостуват на Черноморец в Бургас.

Още български футбол в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase