Снимка: БТА
fallback

Световният и олимпийски шампион в спринта на 100 и 200 метра Юсейн Болт сътвори уникална сензация по време на финала на 100 метра в южнокорейския град Даегу.

Рекьордьорът направи фалстарт и моментално бе дисквалифициран, като по този начин най-бързият човек на планетата загуби световната си титла.

Преди финала Болт бе сочен за абсолютен фаворит, след като двамата му основни съперници Асафа Пауъл и Тайсън Гей изобщо не пътуваха за шампионата на планетата заради травми.

Утешението за всички любители на лекатата атлетика в Ямайка е, че титлата все пак остава в страната. Световен шампион стана сънародникът на Болт Йохан Блейк, който взе златния медал с време от 9.92 секунди, въпреки сравнително слабия си старт.

Среброто отиде за американския бегач Уолтър Дикс, който спря хронометрите на 10.08 секунди. Бронзов медал спечели ветеранът Ким Колинс, с време 10.09 секунди.

Още новини от спорта четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Гайка

преди 12 години

Наистина прекаленото му самочувствие му изигра шегичка;Господ го наказа шебека.Ясно беше,че той ще спечели,само че сега да се научи да го дава по-кротко и да не се перчи пред камерите!

6

VASILIS QNIS GERMAN

преди 12 години

RAZVINTIHA MU SE BOLTOVETE.....

5

Анонимен

преди 12 години

do 4 toi za tia pari niama da si go premesti v drugia kra4ol drebnav "gerber"

fallback