Силвия Митева. Снимка: БТА
fallback

Най-добрата българска гимнастичка в момента – Силвия Митева, продължава с прекрасното си представяне на Световната купа, която се провежда в зала "Арена Армеец София".

След като вчера българката спечели среброто в многобоя, днес нашето момиче завоюва нови два сребърни медала – на топка и на обръч.

Грацията ни изигра изключително чисто композицията си с обръч и заслужи оценка от точно 27.900. Съдиите по навик дадоха доста по-висок бал на рускинята Дария Кондакова – 29.000. Трета остана Мелитина Станюта от Беларус.

Биляна Проданова, която е другата родна грация, намерила място на финала на обръч, остана седма с 25.425 точки.

След среброто на обръч Митева продължи със силното си представяне и на съчетание с топка. За наше съжаление Митева допусна грешка, като улови уреда си извън очертанията на килима, което й коства 0.200 точки.

Рускинята Дария Кондакова също допусна малки грешки при своята композиция, но все пак получи 28.050, което й отреди и запазения за нея златен медал.

Близо 6000 зрители в залата звучно изразиха гнева си за съдийското решение да дадат златото на гимнастичка №2 в Русия. Наложи се главният съдия Деспа Кателиева да призова публиката за търпение и спокойствие.

Още спорт от Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

м

преди 12 години

Винаги се толерира руската школа. Гимнастика, фигурно ...това си е! Не е справедливо, ама няма какво да се направи. България е една малка страна и независимо дали има добри спортисти, никога няма да получи признание и винаги ще се ощетява откъм съдийство. Жалко за момичетата и момчетата дето дават всичко от себе си. Какъв стимул да имат младите да спортуват?

29

обективна

преди 12 години

Нормално е публиката да негодува срещу съдийско решение, което постави на първо място гимнастичка, която в няколко от изпълненията си изпусна уреда...

28

до Анонимен 26

преди 12 години

Аа, недейте така, имаше доста десетилетия, в които руската школа не беше номер 1). Мисля, че бяха хубави десетилетия, поне имаше какво да се гледа. Сега не е съвсем така, нали? Да, признавам, интересно е - поне в началото, някоя гимнастичка да си бръкне с пръста на крака в ухото, всички й пляскаме, но когато десет го направят, и когато го правят от години, и очакват да им пляскаме... Все пак това не е цирк (и то безинтересен) това е художествена гимнастика, нали...

fallback