Снимка: Булфото

Голямото ми желание е да спечеля олимпийски медал в Лондон, казва българският плувец Петър Стойчев пред македонския „Утрински весник“.

Такъв трофей единствено липсва в колекцията ми от медали. Станах и световен шампион, победител съм на много маратони, но олимпийският медал е нещото, което най-силно желая и трябва да го имам в колекцията си от трофеи. Олимпийският медал е най-скъп за всеки спортист, споделя Стойчев.

Подготовката ми изцяло е насочена към Олимпиадата в Лондон. Там ще се плува на 5 км и на 10 км. Не предпочитам тези дистанции, защото съм свикнал да плувам на по-дълги. Но с упорити тренировки първо ще се опитам да си осигуря квота за Олимпиадата на квалификациите в Португалия, а след това ще плувам за медал, обяснява плувецът.

Охрид е като мой град, казва Стойчев, който преди дни победи за 10-и път в Охридския маратон.

Тук се чувствам отлично, приятно, обкръжен от много приятели, не само маратонци, но и гражданите на Охрид, които на всяка крачка ми пожелават „Добре дошъл“ в техния град. Канят ме на гости, както тези, които ме познават, така и хора, които виждам за първи път, казва Петър Стойчев.

Още по темата
Петър Стойчев държи рекорда за преплуване на Ламанша – 6 часа и 57 минути, постигнат през 2007 г., припомня македонското издание.

Той тренира всеки ден по два пъти, много внимава как се храни и никога не яде преди тренировка, обяснява вестникът и отбелязва, че Стойчев е любител на бързите автомобили. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase