Снимка: Reuters
fallback

Българският плувец Петър Стойчев спечели по фантастичен начин за 11 път плувния маратон на 34 километра в канадското езеро Магог и по този начин българинът излезе начело на временното класиране в световния шампионат.

Стойчев финишира отсечката с време 7:26 часа и изпревари холандеца Йън ван дер Хулст, който водеше през по-голямата част от разстоянието.

"Това, за което дойдохме в Канада, успяхме да го постигнем. От два маратона взех две победи и вече съм лидер във временното класиране за световната купа", сподели развълнуваният Стойчев.

"Доста ми се насъбра в последно време, а след няколко дни е и плуването в Охрид, където съм рекордьор по спечелени маратони. Успея ли да триумфирам в Македония, ще спечеля още веднъж световната купа на дълги разстояния."

"Това състезанието в Канада беше по-трудно от първото, защото дойдоха нови плувци, които почиваха в миналия старт."

"Радвам се и съм безкрайно щастлив, че успях да триумфирам. Посвещавам победата на всички българи", допълни гордостта на България в плувния маратон.

Още спортни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Браво

преди 12 години

Браво браво браво браво браво!

32

Поклон

преди 12 години

Трябва този спорт да се развива много в БГ. За плуването трябва да се налеят пари в десетки големи закрити зали в градовете... Най голямата с име Петър Стойчев

31

BG

преди 12 години

Do redaktorite na DNES,eto za takiva balgari otdeliaite goliamo vnimanie,a ne za partiinata paplach,ot koiato veche ni se povrashta. Blagodarim vi predvaritelno.

fallback