Бойко Борисов. Снимка: БТА

“1,8 млн. лв. ще преведем на БНТ, за да може да излъчва футболното първенство”, заяви премиерът Борисов при сключването на договор за домакинството на България на тенис турнира на шампионките догодина.

Правата за излъчването на родната А група все още не са продадени. За тях наддават няколко медии, сред които TV7, Bulsatcom, БНТ1. Според слуховете с най-сериозни шансове е TV7.

Първенството трябва да започне първата събота и неделя на август, но докато не се изясни кой ще излъчва срещите, няма да се уточнят датите на мачовете.

Премиерът добави още, че средствата за домакинството на страната ни по време на тенис турнира на шампионките са осигурени.

“Държавите, които инвестират в спорт и съоръжения, винаги биват толерирани от спортните федерации. Когато едно правителство е имало куража да го направи, то бива толерирано”, каза още Борисов, визирайки новата многофункционална зала Арена „Армеец“.

“В условията на финансова криза ние инвестирахме в съоръжение, които, първо, с времето ще се изплати и второ – носи слава на българските спортисти и им дава възможности да се изявяват в спорта”, допълни премиерът.

Залата ще бъде открита в събота с приятелска среща между волейболните национали на България и Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase