Снимка: Reuters

Дори и променливите условия на влажната писта Силвърстоун не спряха доминацията на Ред Бул и австрийският тим окупира първата редица в квалификациите преди Гран При на Великобриталия.

Това е 9-ти пореден Пол Позишън за Ред Бул. Този път все пак имаше мини-изненада, тъй като най-бърз не бе Себастиян Фетел, а съотборникът му Марк Уебър.

Очаквано, след забраната на задните дифузьори, най-големият съперник на Ред Бул бе Ферари. И пилотите на Скудерията дадоха времена доста близки до тези на Уебър и Фетел, като третия Алонсо бе на по-малко от една десета от секундата от Уебър.

На пето място остана местния фаворит Дженсън Бътън с Макларън, но другият любимец на публиката Люис Хамилтън поднесе разочарование, тъй като се класира едва десети.

Разочарован остана и Михаел Шумахер, който не можа да се класира за финалната сесия. Германецът стана жертва на бързо променящите се условия на изсъхващата писта.

На другия полюс бе настроението на дебютиращите през този сезон Пастор Малдонадо и Пол ди Реста, които поднесоха изненада с влизането си в челната десетка.

Още новини от Формула 1 в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase