Валери Божинов съвсем скоро ще стане играч на Спортинг, твърди "А Бола". Според спортното издание от Португалия нападателят на Парма ще премине в лисабонския тим до края на деня. Очаква се Божинов да подпише договор за 4 или 5 години.

"А Бола" твърди, че Спортинг ще плати на Парма между 1 и 2 млн. евро за нападателя. В добавка към сделката италианците ще получат правата на Хайме Валдес. Чилиецът премина в Спортинг за 3 млн. евро, след като преди това бе в Аталанта Бергамо.

Двата клуба отдавна преговарят за сделката. В Парма Божинов има огромна конкуренция. В отбора в момента има 9 нападатели. Спортният директор на Парма Пиетро Леонарди не потвърди, но и не отрече новината.

"Божинов в Спортинг? Възможно е, възможно е. Повече няма да коментирам", каза Леонарди, който доведе Божинов на "Енио Тардини". Спортният директор на Спортинг Карлос Фрейтас също загатна за сделката. "Преговорите продължават. Сега не е време да се изказваме по въпроса", каза той.

Божинов може да стане четвъртият българин в историята на Спортинг Лисабон. Преди него при Лъвовете играха Ивайло Йорданов, Красимир Балъков и Бончо Генчев.

Още световен футбол в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe