Испания е на полуфинал! Снимка: GettyImages/Guliver Photos
fallback

Испания е на полуфинал за първи път в историята си. Иберийците спечелиха инфарктна победа над Парагвай с 1:0 и ще се изправят срещу Германия в спор за място на финала.

Единственият гол вкара Давид Вия в 83-ата минута. И двата отбора изпуснаха по една дузпа. Първо Кардосо подари топката на Касияс, а след това Чаби Алонсо вкара, но се наложи да изпълни отново и вратаря Вияр спаси. В крайна сметка обаче Испания триумфира, благодарение на Вия.

Парагвай за първи път в своята история игра на четвъртфинал на световно първенство. Гуараните отстраниха с дузпи Япония на осминафиналите. Отборът на Херардо Мартино не бе допускал гол на Мондиал 2010 от първия мач в групите срещу Италия. Общо 327 минути вратата на Вияр бе суха.

Мартино явно не е останал доволен от играта срещу Япония, защото направи цели 6 промени в състава си. Треньорът смени изцяло нападателната двойка, като Роке Санта Крус и Лукас Бариос останаха на пейката. На тяхно място излязоха Оскар Кардосо и Нелсон Валдес. Едгар Барето, Виктор Касарес, Хонатан Сантана и Дарио Верон също излязоха титуляри.

Испания загуби на старта на Мондиал 2010, но след това записа три поредни победи. Логично, треньорът Висенте дел Боске не направи промени в състава. Въпреки слабата игра досега Фернандо Торес отново бе титуляр в атаката. Испания никога не се бе класирала на полуфинал на световно първенство (на директни елиминации).

Двата отбора се бяха срещали три пъти досега в историята. Срещите завършиха с една победа за Испания и две равенства. Победата бе с 3:1 в групите на Мондиал 2002. Тогава Карлес Пуйол си вкара автогол, но след това Фернандо Мориентес вкара 2 пъти, а един гол добави Фернандо Йеро. През 1998 г. двата тима бяха в група с България. Мачът помежду им завърши 0:0.

Всичко за мача и Световното
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Антон

преди 13 години

Ще си останат с този исторически полуфинал още доста десетилетия напред. Даже като ги ошамарят и Уругвай на малкия финал ще се изравнят по успехи с нашия национал на световни първенства.

48

nylonic

преди 13 години

що не ходиш да направиш по *** на испанските ***

47

фен

преди 13 години

прати ги в лапите на германия.да си вземат поука от мача им с аржентина иначе са пътници.ако трябва да изчакват и да не бързат никой няма да ги киатикува ако отпаднат с дузпи

fallback