Серена е щастлива след победата. Снимка: БГНЕС

Лидерката в световната ранглиста Серена Уилямс спечели за четвърти път в своята кариера Откритото първенство на Великобритания по тенис – "Уимбълдън", след като преди броени минути надигра в директния сблъсък за трофея Вера Звонарьова с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/2.

Мачът на централния корт на “Ол Инглънд клъб” започна доста равностойно, като и двете състезателки демонстрираха изключително солидна игра от основната линия, но постепенно по-опитната в подобни срещи Уилямс пое инициативата и доведе нещата до желания от нея край.

След като спечели безпроблемно началните си две подавания, в шестия гейм Звонарьова се сблъска с първите си неприятности, но успя да се измъкне невредима, отразявайки надвисналата опасност, за да се стигне до неизбежното няколко минути по-късно, когато американката стигна до така необходимия й пробив (за 5/3), след който с лекота сервира за успеха в първия сет.

Набрала скорост и самочувствие, Серена продължи да мачка своята опонентка и в началните минути на втория сет, реализирайки ранен пробив, който окончателно сломи съпротивителните сили на рускинята и оттук до края на мача просто бе въпрос на време по-малката от сестрите Уилямс да узакони тоталната си хегемония в надпреварата.

Така след 2002г., 2003г. и 2009г. Серена Уилямс за четвърти път триумфира в най-стария и престижен турнир в света на тениса, като това е общо 13-ата й титла в състезанията от Големия шлем.

За Звонарьова освен утехата от престижното й представяне и достигането й до финала, остава и надеждата след няколко часа да спечели титлата на двойки, като заедно с партньорката й Елена Веснина ще се изправят срещу Ваня Кинг и Ярослава Шведова. 

Още тенис новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase