Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Ужасяващи разкрития за отношението на властите в КНДР към провалилите се спортисти направи бившият национален селекционер по футбол в комунистическата страна Ки Нам Мун.

По думите му властта в Пхенян е наказвала неговите възпитаници с принудителен труд в мини.

"При големи победи играчи и треньори получават големи къщи за награда. Когато обаче губят, отиват да работят във въгледобивни мини", споделя Мун пред АП, цитиран от немския “Билд”.

Самият треньор успя през 2004 година да избяга от КНДР.

Изказването на Мун идва дни след катастрофалната загуба на Северна Корея от Португалия с 0:7 в мач от група G на Мондиала в ЮАР.

На всичкото отгоре злополучният двубой бе първият мач от световно първенство, предаван някога на живо по националната телевизия в КНДР и по този начин срамът бе видян от всички.

След края на двубоя треньорът на тима Ким Йон Хун успя да промълви само:

"Извинявам се на народа за провала. Не вярвам да има последствия за нас".

Според добре информирани източници обаче вероятността играчите да бъдат наказани е много голяма.

Все пак те имат още един мач в групата си срещу Кот д`Ивоар и евентуален успех може би ще смекчи суровите лидери в Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

233

Йово

преди 13 години

Умираи ти бе ***.

232

A4o_4uka4ooo

преди 13 години

мисля , че севернокорейските кумонистически братлета дадоха много добра идея как да се справим с бехаберието на нашите мързеливи футболисти.... !!!!!

231

Анонимен

преди 13 години

рано или късно Корея ще се обедени и нещата ще си дойдат на мястото..... но все си мисля,че и нашите футболисти,не е лошо да покопат малко за да видят от къде излиза хляба :) звезди! :)

fallback