Снимка: БГНЕС
fallback

Около 40 милиона долара ще струва церемонията по откриването на зимните олимпийски игри във Ванкувър.

Сумата е рекордна в историята на зимните форуми. Единствено организаторите на лятната олимпиада в Пекин през 2008 г. са похарчили повече.

Церемонията по откриването ще се проведе на стадион BC Place, който е с капацитет 55 000 зрители и може да се превръща в зала чрез най-големия подвижен покрив в Северна Америка.

Предполага се, че покривът ще остане спуснат по време на откриването.

В празненството ще вземат участие дори и зрителите, които трябва да са на стадиона четири часа преди началото на церемонията за финална репетиция.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 14 години

A mojeha parite da otidat za Haiti,a na otkrivaneto prosto da se zapali OLIMPIISKIQ OGAN.Pak ne sa v chas,a loshoto e che mnogo hora vzimat primer tochno ot tqh.

19

Анонимен

преди 14 години

Tова няма да е първият,и последен инцидент на тази писта,най-бързата и най опасната в светът!!!!А за милионите дадени,и в Калгари 1988,и Ванкувър,2010 организаторите разчитат предимно на доброволци!!!!!Едва ли има държава която може да се похвали с такава бройка

18

rainbou1

преди 14 години

Преди малко прочетох, че грузинския състезател, който пострада на тренировки, е починал. Едва ли ако бяха похарчени 50-100 хил. канадски долара за обезопасяване, това щеше да се случи. Така че откриването и 100 милиона да струва, един човешки живот си отиде заради безхаберност сигурно. От този момент нататък думите са излишни.

fallback