Карло Анчелоти даде обичайната си пресконференция в петък преди кръга от Серия А. Треньорът на Милан, естествено, говори само по трансферната сага около Кака. Бразилецът е пред преминаване в Манчестър Сити, след като англичаните предложиха 120 млн. евро.

"Работим постепенно по случая. Получихме една огромна оферта и сега я обмисляме и оценяваме. Очакваме какво ще реши ръководството. Не мисля, че Кака ще бъде повлиян от тази оферта. Той знае какво трябва да прави. Имаме нужда от едно силно негово представяне утре", заяви Анчелоти.

Росонерите приемат Фиорентина и треньорът призна, че ако не стане нещо необичайно, Кака ще бъде титуляр. Това обаче може да му е последният мач за Милан.

"Надявам се, че стадионът ще се напълни. Нуждаем се от силно представяне и най-вероятно Кака ще е титуляр", призна треньорът.

Изненадващото в изказванията на Анчелоти бе, че досега той слагаше отбора си в битката за титлата.

"С Кака или без него, Милан ще се бори за влизане в Шампионската лига. Това е минималната ни цел. Естествено, ще се опитаме да вземем скудетото. Кака е фундаментален играч за този отбор. Но футболът вече е такъв. Има огромни инвеститори и трябва да се съобразяваш с тях", заяви Анчелоти.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase