69 надъхани за победа журналисти пробваха силите си в гигантски слалом, който се проведе в събота на Стената пред хижа Студенец в Пампорово.

45-ото издание на надпреварата ще се запомни с арктическия студ и значителен напредък на медиите от интернет сектора.

Единственият участник от Dnes.bg - дебютантът Кирил Христов, завърши 8-и в групата с най-силна конкуренция за мъже до 45 години.

Победител при мъжете стана репортерът от BBT - Диян Колев. Отборът на телевизията участва с цели седем представители и показа, че количеството може да бъде превърнато и в качество.

Светлана Желязкова от Нетинфо финишира първа при жените до 45 години с време, на което голяма част от колегите и мъже можеха само да завиждат. Нейна колежка от същата медия пък зае второто място.

Друга представителка на уеб медия - Росица Стойкова от e-vestnik, спечели първото място на сноуборд слалома.

Първенците получиха награди - чисто нови ски ELAN от „Спорт Депо”, както и награди от „Карлсберг”, „Нескафе 3 в 1” и М-Тел.

За да бъде всичко на професионално ниво трасето бе подготвено лично от бившия национал- алпиец и участник в Зимната олимпиада в Сараево Любомир Санкийски, сега директор на ски училището в Пампорово.

Медали получиха и участниците от другите възрастови групи 45-55 г. и над 55 г, съответно Васко Михайлов (БНР) и Надежда Чипева (в. „Капитал”), Петър Горненски (издателство „Горекспрес”) и Мария Горненска (БНР).

За първи път бе връчена и купата на името на Петър Илиев - съосновател на БСКЖ и дългогодишен негов председател, за принос в утвърждаване на колегиалния и съзидателен дух на Клуба. Неин пръв носител стана външнополитическият редактор във в. „Стандарт” Любомир Михайлов.

Инициативата бе организирана от Българския ски клуб на журналистите (БСКЖ) и „Пампорово” АД  и подкрепена от „Спектър Нет”, „Канон- България”, М-Тел и застрахователната компания „Кю Би И – България”.

Виж снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase