Баскетболист висок само 175 см. стана шампион по забиване в НБА. Плеймейкърът на Ню Йорк Никс Нейт Робинсън впечатли с невероятните си изпълнения журито и грабна наградата от 35 000 долара.

Когато хората ме погледнат, наистина започват да се чудят, как мога да скачам толкова високо и да забивам” заяви усмихнат Робинсън. За последното си изпълнение той поиска помощ от бившия шампион в конкурса Спъд Уеб. Високият само 170 см. баскетболист грабна титлата през 1986 година и завинаги ще остане в историята.

Уеб облече потник на своя любим Атланта Хоукс и застана на около метър пред коша. Робинсън се засили, полетя към ринга, като почти прескочи застаналия под него бивш играч, който му хвърли топката и баскетбоилистът на Ню Йорк я закова в коша. Той получи максималната оцента от 50 точки за изпълнението си и така се пребори с Андре Игуодала за първото място. Шампионът от миналата година Джош Смит и Хаким Уорик отпаднаха в началото.

Робинсън заслужаваше да спечели. Феновете искаха да видят нещо такова и Нейт им го показа” заяви Игуодала, който ден по-рано бе избран за най-полезен в мача между играчите втора година и новобранците в Лигата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase